Melis Duiven

Melis Duiven

 

Projectomschrijving

Na een brand in 2016 opende Melis in 2018 hofleverancier Melis Logistics een nieuw pand.

De nieuwe bedrijfshuisvesting van Melis Logistics is opgebouwd uit twee volumes; het warehouse en het kantoor die in elkaar zijn geschoven. De architectuur wordt kenmerkt door zijn zwarte gelaat, introvert karakter en scherpe detaillering.
Het warehouse heeft een stalen 'trapezium-gevel' met een horizontale belijning. Het kantoor heeft een gladde huid van glas met een metalen buitenplafond dat spiegelend is uitgevoerd.
Door de gebruikte materialen reageert het gebouw zeer veranderlijk en reageert het direct op lichtinval. Dit zorgt voor een interessante synergie tussen staal en glas, die door het gehele kantoorgedeelte zichtbaar is.
Het interieur heeft een industrieel, zakelijk karakter met warme accenten en sferisch licht. De werkplekken zijn modern en door de glazen binnenwanden heel open en overzichtelijk. Het interieur wordt verder gekenmerkt door de stalen trap met betonnen treden, het rauwe tapijt en het gebruik van eikenhout voor de gesloten ruimten. Het nieuwe bedrijfspand van Melis Logistics is in een brede zin duurzaam; hergebruik van de locatie en de bestaande begane grondvloer, door lichte vloerconstructies van staal en hout, zorgvuldige materiaalkeuzes en door de installatietechniek is het bedrijfspand energieneutraal.

Project: Melis Transport
Plaats: Duiven
Opdrachtgever: Klaassen Dinxperlo
Architect: JCR Architecten
Systeem leverancier: Schuco